Moderaternas EU-parlamentariker rasar mot miljörörelsen

Foto: Peter Knutson

Christofer Fjellner menar att stora delar av miljörörelsen bryr sig mer om vilken färg regeringen har än om ambitionerna i miljöpolitiken.

EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) har den senaste veckan riktat hård kritik mot den svenska miljörörelsen. Anledningen, enligt Fjellner, är tystnaden kring regeringens ”otydliga” målsättningar inför EU:s toppmöte där klimat- och energimålen till år 2030 ska beslutas. I en debattartikel i Aftonbladet skriver han:

Att Naturskyddsföreningen och stora delar av miljörörelsen tiger och väljer att inte kritisera det klimatpolitiska haveriet skadar väl egentligen bara dem själva.

På sin hemsida utvecklar han resonemanget:

Det är pinsamt uppenbart att delar av miljörörelsen bryr sig mer om vilken färg det är på regeringen än om ambitionen i miljöpolitiken. Det är ett problem och det omöjliggör en seriös miljödebatt och något som i det långa loppet är allvarligt hot mot vår miljö.

Även Supermiljöbloggen har fått sig en släng av Christofer Fjellners kritik, bland annat då Miljörapporten Direkt intervjuade honom:

–  Samtidigt hörs inte ett ljud från Supermiljöbloggen eller Naturskyddsföreningen som tidigare kritiserat alliansregeringens linje och påstår sig var obundet miljövänliga.

Fjellner skriver även på Twitter:

Regeringens totala haveri i klimatpolitiken och inte ett ord från @Supermiljoblogg. Kanske läge att skippa ”oberoende” miljövänlig?

Förmodligen hade Christofer Fjellner dock missat att Supermiljöbloggen var först ut av alla att rapportera om den kritik som riktades mot regeringens linje inför EU:s toppmöte, både från Vänsterpartiets Jens Holm och Centerpartiets Lena Ek.

Miljö online2

Liknande artiklar