Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Vattenfalls nya vd om energiöverenskommelsen

    Foto: Anders Hellberg

    Magnus Hall fick ingen lugn första dag på jobbet.
    I morse tillträdde Magnus Hall som ny vd och koncernchef för det statliga energibolaget Vattenfall. Några timmar senare meddelade Socialdemokraterna och Miljöpartiet att man kommit överens om den framtida energipolitiken, bland annat om en ny inriktning för just Vattenfall:

    Ett helhetsgrepp tas om Vattenfall och styrningen av bolaget i syfte att göra det ledande i omställningen av energisystemet mot en högre andel förnybar energi. Vattenfalls planer på att förbereda för byggandet av ny kärnkraft avbryts.

    I en presskommentar säger nu Magnus Hall:
    – Det är viktigt att regeringen sätter ett ramverk som skapar långsiktiga förutsättningar för Vattenfalls verksamhet. Man måste förstå att lägre lönsamhet innebär mindre pengar till investeringar i förnybart. Vi känner att vi har ett ansvar när det gäller trygg elförsörjning även i framtiden. Gällande överenskommelsen i övrigt mellan S och MP om kärnkraft så måste vi avvakta detaljerna.
     

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.