Barn på hållbar väg

Foto: MovebyBike

Hållbara transporter är inte längre buss på förskolan Leonard, idag rapporterar Sydnytt om förskolans nyinförskaffade cykelbuss.

Transportsektorn är en av de största klimatbovarna och än finns mycket att göra på den fronten, de som har tagit det ett stort steg framåt är de allra minsta. Barnen på förskolan Leonard i Malmö åker inte längre buss till lekparker och utflyktsmål, istället har förskolan hyrt in en cykelbuss av ett cykelåkeriet Movebybike.

Cykelbussen har plats för 12 barn och kommer med cykelhjälmar. Dessutom finns det trepunktsbälten, en liten elmotor till hjälp och plats för GPS, det finns också möjlighet till tak. En tur och retur resa kostar 495 kronor och då ingår cykelchaufför.

Movebybike startade 2012 och finns än så länge bara i Malmö, Lund, Örebro, Stockholm och Köpenhamn och fick ta emot Malmö Stads Miljöpris 2012 som ”Malmös, och kanske Sveriges, grönaste åkeri erbjuder miljövänliga och citysmarta transporter.” 

Miljö online2

Liknande artiklar