Få ihop till klassresan med trädplantering

Foto: Miljöträdet

Att sälja kakor/strumpor eller salami för klassresan eller idrottsturneringen har nog det flesta av oss gjort. Nu finns det ett miljövänligare sätt att få ihop pengarna.

Att sälja produkter är inte särskilt miljövänligt, därför ger vi tummen upp till nystartade företaget Miljöträdet som nu möjliggör för skolklasser, föreningar och sportklubbar att istället sälja trädplantering. En tredjedel av försäljningen går till trädplantering i Kenya, en tredjedel till försäljarna (klassen eller laget exempelvis) och en tredjedel i administrativa kostnader för företaget.

Att återplanetera träd är positivt för miljön av flera anledningar, det minskar jorderosion, binder upp koldioxid, minskar ökenspridning och bidrar till ökad bördighet. Företaget planterar genom Tricorona träd i Mau i Kenya, något som också bidrar till att skydda vattenkällor i huvudstaden Nairobi.

Miljö online2

Liknande artiklar