Annie Lööf: ”Vi vill se ett 100 procent förnybart energisystem inom en generation”

Foto: Johan Jeppsson / Centerpartiet

Centerpartiledaren hoppas på blocköverskridande energiöverenskommelse med allianspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

I går hamnade Annie Lööf i en diskussion om energipolitik på Twitter. Bland annat gjorde hon klart att det fortsatt är 100 procent förnybar energi som är målet för Centerpartiet, detta inom en generation.

Vad en generation innebär har partiledningen hittills varit otydliga med, men riksdagsledamoten Solveig Zander har till UNT sagt att det handlar om att Sverige ska ha ”100 procent förnyelsebar energi inom 25 år”.

På Twitter gör Annie Lööf också klart att hon hoppas på en blocköverskridande energiöverenskommelse mellan allianspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Om det blir någon sådan överenskommelse återstår att se. Men när Stefan Löfven läste upp regeringsförklaringen i höstas gjorde han klart att Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill att ”Sverige på sikt ska ha 100 procent förnybar energi”.

Miljö online2

Liknande artiklar