Storbritanniens största solcellspark på plats

Foto: Belectric

Kommer ge förnybar el till 14 000 hushåll.

I Oxfordshire i södra England har företaget Belectric byggt vad som just nu är Storbritanniens största solcellsanläggning. Tidningen The Guardian skriver att anläggningen har anslutits till elnätet och att det handlar om 46 MW i installerad solcellskapacitet – att jämföra med hela Sverige som i slutet av förra året installerat 43,1 MW.

The (…) solar farm is built on low-grade farmland used for grazing sheep, which will remain along with new wildflowers to be planted as part of efforts to improve the site’s biodiversity.

Toddington Harper, chef på Belectric, sager till The Guardian:

– The wonderful thing about solar energy is, from a picture, it looks like a big change, but most people don’t travel around in helicopters. If you are at ground level you can’t even see the solar farm behind the hedge, because it’s 2.2m high. People driving by wouldn’t even know it’s there.

Enligt The Guardian kommer rekordet inte vara särskilt länge. Tidningen hänvisar till BBC News som skriver att bygget av en solcellspark på 49,9 MW på en gammal flygplats i Norfolk kommer starta nästa år.

Miljö online2

Liknande artiklar