Bättre skyltning leder till att försäljningen av ekologiskt ökar

Foto: Krav

Ny undersökning presenterad.

Genom att bättre märka ut de ekologiska produkterna i matbutiken kan försäljningen av vissa ekologiska varor som kaffe och olivolja öka markant, det rapporterar Sveriges Radios Ekot som hänvisar till en ny undersökning gjord av Handelns utredningsinstitut, HUI.

– Det är väldigt mycket information i en dagligvarubutik. Skyltningen gör att hela ekologiska sortimentet blir synligt för konsumenterna, säger Sven-Olov Daunfeldt, forskningschef på HUI Research.

Enligt Ekot så lyckades exempelvis Ica Maxi i Gävle öka försäljningen av ekologiskt kaffe och ekologisk olivolja med mellan 40 och 50 procent när butiken satte upp gröna utstickande skyltar på hyllkanterna.

Miljö online2

Liknande artiklar