Apple miljardsatsar med 100% förnybart

Foto: U.S Air Force

Teknikjätten Apple ska bygga ett nytt datacenter i Arizona. Tanken är att centret ska drivas helt av förnybar energi.

Investeringen är en av företagets största någonsin, skriver Veckans Affärer. Prislappen landar på 2 miljarder dollar, vilket motsvarar 16,5 miljarder svenska kronor. Datacentret blir inte bara unikt storleksmässigt, utan sticker även ut på grund av dess miljövänliga ambitioner. Största delen av den förnyelsebara energin kommer att komma från en närliggande solenergipark.

Förra året släppte Apple ett stort manifest där man framhöll hållbarhet och förnybar energi som några av sina viktigaste riktlinjer framöver. Detta statement fick bland annat det tidigare så kritiska Greenpeace att sänka garden mot företaget. Apples nya initiativ kommenteras här av Greenpeaces IT-analytiker Gary Cook:

”Apple fortsätter att ligga i täten bland de stora IT-jättarna när det gäller att leva upp till löften om att vara 100 procent förnybara, och har visat näringslivet att solkraft är redo, här och nu, att driva vår ekonomi”

Miljö online2

Liknande artiklar