Second hand-butikerna slipper momsen

Foto: m01229

Genom stort tryck från organisationer och allmänheten backar nu finansminister Magdalena Andersson i momsfrågan kring second hand och ideell sektor. 

Från och med i år skulle även second hand falla under momskravet på 25 procent, vilket är ett beslut som kommit efter påtryckningar från EU och ett utslag i högsta förvaltningsdomstolen. I slutet på januari sa Magdalena Andersson att inga åtgärder mot beslutet planeras, men regeringen svänger alltså nu.

– Vi vill inte ha pengarna som föreningarna betalar in. Vi vill stödja sektorn, säger Magdalena Andersson till SVT:s Rapport.

Från politiken har motståndet mot momsen kommit från båda håll. För en vecka sedan hotade vänsterpartiet att gå ihop med de borgerliga partierna för att få till en ändrad lagstiftning, och i julas skrev Johan Hultberg (M) en debattartikel om att vi borde momsbefria vissa begagnade varor .

Miljö online2

Liknande artiklar