Inga miljömässiga förbehåll vid en Vattenfallförsäljning

Foto: Anders Hellberg

Regeringen menar att affären endast måste vara affärsmässig.

Dagens industri (betalvägg) har i dag en intervju med närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) om vad som egentligen gäller vid en eventuell försäljning av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland. På frågan om det ska vara några miljömässiga förbehåll vid en affär svarar Mikael Damberg undvikande:

– Det måste vara affärsmässigt eftersom riksdagen har sagt åt regeringen att bolaget ska jobba så.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har under snart en månads tid vägrat ge en kommentar till Supermiljöbloggen om hur han ser på styrningen av det statliga energibolaget. När Dagens industris reporter frågar Per Bolund om han kan leva med att ett polskt eller tjeckiskt bolag skulle ta över brunkolsverksamheten för att sedan fortsätta att utvinna brunkol svarar han:

– Den frågan är alldeles för tidigt väckt.

___

Läs mer på Supermiljöbloggen:

Fi­nans­mark­nads­mi­nis­tern vill inte svara på Vat­ten­fall­frå­ga – som han själv ställde för sju år sedan

Per Bolund (MP) kan ha över­dri­vit Vat­ten­falls utsläpp – med över 58 miljarder ton

Mo­de­ra­ter­na kräver besked om Vat­ten­fall­för­sälj­ning

Miljö online2

Liknande artiklar