Vattenfall kan få bygga ny havsbaserad vindkraftspark

Foto: Tony West / Vattenfall

Horns Rev 3 utanför den danska västkusten kan när den står klar 2017 leverera el till 450 000 hushåll.

Det svenska statligt ägda energibolaget Vattenfall är i dag den näst största operatören av havsbaserade vindkraftparker i världen. Nu har bolaget vunnit koncessionen att bygga och driva ytterligare en, danska Horns Rev 3, detta efter att ha lämnat det mest konkurrenskraftiga budet.

Enigt ett pressmeddelande väntas nu på godkännande från det danska folketinget och EU. Magnus Hall, vd för Vattenfall, är optimistisk:

– Byggandet av Horns Rev 3 är ett viktigt steg mot både Danmarks och EU:s mål att minska koldioxidutsläppen, eftersom 30 % av energiförbrukningen år 2020 ska komma från förnybara energikällor. Därför litar vi på att en politisk majoritet ställer sig bakom ett avtal och hittar en lösning som tillfredsställer alla parter.

Miljö online2

Liknande artiklar