Ek tar över skogen

Den tidigare miljöministern Lena Ek har ett nytt uppdrag på gång.

Lena Ek är sedan valet 2014 riksdagsledamot och vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet. 2011-2014 var hon miljöminister i den borgerliga regeringen. Nu föreslås hon som ordförande till den ekonomiska föreningen Södra, som samlar tusentals skogsägare i södra Sverige. Ek äger själv skog utanför Mönsterås, där hon är uppväxt. Tidigare har Lena Ek suttit i Södras styrelse 2000-2010.

– Södra är en viktig organisation och betyder mycket för oss som medlemmar. Vad man än ska göra som skogsägare så vänder man sig till Södra, och det är fantastiskt vilka värden som Södra skapar för oss ägare. Skogen och skogsfibern har en enorm potential med både nya produkter och nya marknader. Det är en ära att bli nominerad av valberedningen, säger Lena Ek.

Miljö online2

Liknande artiklar