Ikea fortsätter satsa på förnybart – inviger ny vindkraftpark i Sverige

Foto: Ikea

Företaget producerar nu mer energi än vad alla dess verksamheter i Norden konsumerar.

I dag inviger Ikea vindkraftparken på Glötesvålen i Härjedalen. Sammanlagt har Ikea investerat över 1,5 miljarder kronor de senaste åren i förnybar energi i Sverige, och med de 30 nya vindkraftverken som nu står klara blir koncernen helt energioberoende i Norden. Planen är att vara energioberoende globalt till år 2020.

Vid dagens invigning deltar Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma, som i ett pressmeddelande säger:

– Vindkraftsparken visar att genom långsiktiga satsningar och ansvarsfullt ägande kan svenskt näringsliv gå före. Genom att vi i Sverige leder utvecklingen inom vindkraft i kallt klimat och med lokalt engagemang kan vi utveckla både glesbygden och det svenska energisystemet hållbart.

Miljö online2

Liknande artiklar