Kommunerna som är bäst på klimatanpassning

Foto: Måns Sjödahl

I rankningen över vilka svenska kommuner som är bäst på klimatanpassning toppar Kristianstad. En stark andraplats går till Botkyrka, som följs upp av Göteborg och Växjö på en delad tredjeplats. 

Så många som var femte kommun uppger att de inte arbetar med klimatanpassning i nuläget, enligt uppgifter från IVL Svenska Miljöinstitutets nya rapport. Detta trots att hela 96 procent av kommunerna tror att de kommer påverkas av klimatförändringar, t.ex i form av mer extremt väder.

Kartläggningen visar även att det är stor variation i hur mycket svenska kommuner har klimatanpassats. Generellt sett har större städer kommit längre i sitt klimatanpassningsarbete jämfört med mellanstora och små städer.

Bland de större städer som misslyckats med sin klimatanpassning märks Skövde och Karlskoga.

Här kan du se var din kommun hamnade på listan.

Miljö online2

Liknande artiklar