Uttalande från Vattenfalls vd kritiseras av Romson

Foto: Greenpeace

Klimat- och miljöministern är tydlig med att regeringen inte har förhandsgodkänt en försäljning av Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet.

Tidigare i dag skrev Supermiljöbloggen om att Vattenfalls vd Magnus Hall i Ekots lördagsintervju förklarade att ”re­ge­ring­en är helt med på processen att sälja brunkolet” och att ”det är tydligt att re­ge­ring­en har tagit ställning för att en för­sälj­ning stödjer man”.

Detta trots att regeringen vid flera tillfällen gjort klart att man kommer ta ställning till en affär om Vattenfalls brunkolsverksamhet först när den presenteras.

Det här fick Greenpeace chef Annika Jacobson att fråga klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) på Twitter om Magnus Halls påståenden verkligen stämmer.

Svaret från Åsa Romson var följande:

Nej regeringen har inte förhandsgodkänt en försäljning av brunkolsverksamheten med gruvor i Tyskland.

Ett liknande besked gavs i dag även av näringsminister Mikael Damberg (S) i en intervju med Dagens industri där han säger:

– Först när Vattenfall kommer med ett förslag på ny ägarstruktur blir det ägarens roll, att i en ägarsamordning avgöra om den här affären är bra eller inte.

Miljö online2

Liknande artiklar