Allt fler unga köper Krav-märkt

Foto: Krav

Stor skillnad på bara ett år.

En undersökning som Krav låtit genomföra visar att tre av tio konsumenter köper KRAV-märkta produkter så ofta de kan. Enligt Krav är det de unga som driver utvecklingen framåt, där 78 procent av de tillfrågade som är mellan 20 och 30 år svarat att de köper Krav-märkt ibland eller så ofta de kan. Det är en ökning med tio procentenheter jämfört med året innan.

Att det säljs mer ekologiska produkter kan bland annat Lidl vittna om. I dag meddelade matvarukedjan att man utökar det ekologiska sortimentet med bland annat spaghetti, sallad, saft och rapsolja, en förändring som följer på kundernas önskemål.

– Vi märker att allt fler frågar efter ekologiska produkter och det har vi lyssnat på. Hos oss ska det vara enkelt som konsument att göra ett ekologiskt val, säger Katarina Rosenqvist, hållbarhetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Miljö online2

Liknande artiklar