Fältbiologerna kan vinna årets Änglamarkspris

Foto: Coop

Är en av tre finalister.

För fjortonde året i rad delar Coop ut Änglamarkspriset för att uppmuntra goda initiativ inom miljö och hållbarhet.

Årets pris, skriver Coop i ett pressmeddelande, är tänkt att gå ”till en person eller organisation som har gjort insatser för att inspirera barn och ungdomar att lära sig mer om hållbarhet inom mat, kultur, utbildning, miljö eller odling”.

De tre finalisterna, som förutom äran har chans att kamma hem 100 000 kronor, är Fältbiologerna, Naturskoleföreningen och miljöföretaget Boodla.

– I år vill vi lyfta fram någon som har gjort viktiga insatser för barn och ungdomar. Juryn har valt ut tre finalister, men vem som vinner bestämmer svenska folket, säger Louise König, hållbarhetschef på Coop och ordförande i Änglamarksprisets jury.

Omröstning pågår på Coops hemsida fram till den 25 augusti.

Miljö online2

Liknande artiklar