Hundratusentals barn i Sverige plockade upp de vuxnas skräp

Foto: Håll Sverige Rent

Rekordstort intresse för Håll Sverige Rents skräpplockardagar.

I dag på Världsmiljödagen avslutas Håll Sverige Rents skräpplockardagar, som pågått under våren och som i år slog rekord vad gäller antalet deltagare. Sammanlagt var det 804 570 skräpplockare som gav sig ut på skräpjakt på gator, torg, parker och stränder, framför allt barn på förskolor och skolor, men även cirka 200 000 vuxna.

– Skräpplockardagarna bidrar till att skapa ett större miljöengagemang och en ökad medvetenhet. Att plocka skräp i sitt närområde är en ögonöppnare och samtidigt en konkret insats för miljön. Det är roligt att se att så många människor engagerar sig, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, i ett pressmeddelande.

Enligt Håll Sverige Rent består ungefär 80 procent av allt skräp av fimpar, cigarettpaket och snusdosor. Den vanligaste anledningen till att människor skräpar ner på allmänna platser, skriver organisationen, är att det antingen inte finns någon papperskorg, att papperskorgen är full eller att det redan är skräpigt.

Miljö online2

Liknande artiklar