Allt fler svenska artister engagerar sig i klimatfrågan

Foto: Anders Hellberg

Musiker, artister och forskare gör gemensam sak på Malmöfestivalen den 19 augusti.

Supermiljöbloggen har tidigare skrivit om Stormvarning – ett initiativ som vill lyfta klimatfrågan tillbaka in i det offentliga samtalet och som tagit musiker, artister och forskare till sin hjälp.

I augusti förra året arrangerades bland annat en välbesökt klimatkonsert i Vitabergsparken i Stockholm. Och i sommar är det dags igen, denna gång på Malmöfestivalen den 19 augusti.

”Artisteliten sjunger för klimatfrågan”, skriver festivalen i ett pressmeddelande, där det också framgår att Tomas Andersson Wij kommer agera konferencier, och där de medverkande artisterna är Titiyo, Rebecka Törnqvist, Little Jinder, Magnus Carlson (Weeping Willows), Loney Dear, Isabella Lundgren, Bo Sundström (Bo Kaspers), Goran Kajfes och Nino Ramsby.

Några av Sveriges främsta forskare kommer även medverka och hålla tal om klimatfrågan, bland annat Thomas Sterner, professor i miljöekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och Markku Rummukainen, professor i klimatologi och biträdande föreståndare vid Centrum för miljö- och klimatforskning vid Lunds universitet – som båda var medförfattare till de senaste rapporterna från FN:s klimatpanel, IPCC.

___

Läs också: Artister ger fingret åt Vattenfall

Miljö online2

Liknande artiklar