Bah Kuhnke backar från uttalande om att minerallagen ska ses över

Foto: Frankie Fouganthin

Oklart om minerallagen kommer att ses över eller ej.

I torsdags meddelade Kultur och Demokratiminister Alice Bah Kuhnke (mp) att den kritiserade minerallagen kommer att ses över, vilket Supermiljöbloggen skrev mer om här. Beskedet kom på en samisk konferens och Bah Kuhnke sa då att ”Det var viktigt för mig att kunna säga det här idag och det känns bra att ha gjort det.”

Men när Sameradion & SVT Sápmi kontaktade näringsminister Mikael Damberg så svarade hans pressekreterare att de inte känner till att minerallagen ska ses över. Alice Bah Kuhnkes pressekreterare Kristoffer Talltorp backade därefter från uppgifterna att minerallagen ska ses över, och säger att minerallagen ”kanske ska ses över”.

Enligt pressekreteran ska miljökraven vid prospektering och provborrning ses över och skärpas, men det är för tidigt att säga om minerallagen kommer att se över eller inte.

Miljö online2

Liknande artiklar