Historiskt mycket biogas i fordonsgasen

Foto: Energigas Sverige

Andelen biogas ligger nu på 73 procent. Men branschen oroas av att viktiga initiativ och signaler från regeringen dröjer.

Fordonsgas är samlingsnamnet för förnyelsebar biogas och fossil naturgas. Biogasandelen i den sålda fordonsgasen i Sverige låg under första halvåret 2015 på 73 procent. Det är en historiskt hög nivå, skriver branschorganisationen Energigas Sverige i ett pressmeddelande.

– Vår höga andel biogas gör oss till ett föredöme i världen och visar att den gröna omställningen är fullt möjlig. Samtidigt är det oroande att ökningstakten i försäljningen av fordonsgas nu minskar. Regeringen måste nu snabbt ge besked om fortsatt skattebefrielse på biogasen och förlängning av det nedsatta förmånsvärdet när man väljer gasbil som tjänstebil, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige, i pressmeddelandet.

Miljö online2

Liknande artiklar