Över 12 000 laddbara fordon i Sverige

Foto: Anders Hellberg

Laddbara fordon finns nu registrerade i 269 av 290 kommuner.

Ny statistik från Power Cirkle, elkraftbranschens intresseorganisation, visar att Sverige nått upp i över 12 000 laddbara fordon, där 58 procent är laddhybrider och 42 procent är elbilar. Samtidigt finns just nu strax över 1 500 laddpunkter fördelade på 404 publika laddstationer över landet.

Olle Johansson, vd på Power Circle, säger i ett pressmeddelande:

– Såhär under semestertid bör varje kommun, hotell, restaurang och utflyktsmål fundera över hur attraktiv man är för besökare med laddbara fordon. Här kan Gotland lyftas fram som ett mycket bra exempel.

Enligt branschorganisationen Bil Sweden var det 4 585 519 personbilar i trafik i Sverige vid årsskiftet.

Miljö online2

Liknande artiklar