Centerpartiet ser Vattenfalls brunkolsförsäljning som ett steg i rätt riktning

Foto: Paul Langrock / Greenpeace

Partiet kommenterar nu nyheten från i tisdags då Vattenfall gjorde klart att potentiella anbudsgivare nu bjuds in att anmäla sitt intresse för bolagets tyska brunkolstillgångar.

Supermiljöbloggen har frågat Helena Lindahl, riksdagsledamot och näringspolitisk talesperson, hur Centerpartiet ser på att Vattenfall bjuder ut samtliga brunkolsrelaterade produktions- och gruvtillgångar samt tio stycken vattenkraftverk till försäljning. I ett mejl svarar Helena Lindahl:

Vi litar på att Vattenfalls styrelse gjort en professionell och affärsmässig bedömning innan man bestämde sig för att bjuda ut det ovan nämnda till försäljning. Frågan ligger inte hos riksdagen utan hos regeringen för beslut.

Centerpartiet har sedan tidigare föreslagit att delar av Vattenfalls Europeiska verksamhet ska säljas. Försäljningen av brunkolsverksamheten är ett steg i rätt riktning mot en mer hållbar inriktning för bolaget.

Miljö online2

Liknande artiklar