Klar riksdagsmajoritet för 100 procent förnybart

Foto: Vattenfall

I helgen gjorde Centerpartiet klart att man vill att Sverige ska vara fritt från fossila bränslen och ha 100 procent förnybar energi till år 2040.

På Centerpartiets stämma i helgen skärptes partiets miljöpolitik på flera områden. Stämman biföll bland annat ett förslag från ungdomsförbundet, CUF, om att Centerpartiet ska verka för att göra Sverige fritt från fossila bränslen och att Sverige ska ha 100 procent förnybar energi till 2040, detta enligt ett pressmeddelande från partiet.

Att det finns en riksdagsmajoritet för 100 procent förnybart har stått klart sedan länge, men det är först nu som årtal börjar sättas till målet. Vänsterpartiet har tidigare slagit fast att målet ska vara 100 procent förnybart senast 2040. Regeringspartierna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna, är hittills betydligt vagare, vilket tydliggjordes i Stefan Löfvens regeringsförklaring förra året då han sa att Sverige på sikt ska ha 100 procent förnybar energi.

Miljö online2

Liknande artiklar