Tesla öppnar bilfabrik i Nederländerna

Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Amerikanska elbilsföretaget Tesla expanderar och öppnar en filialfabrik i Nederländerna. 

Den nya fabriken ska till en början vara en monteringsfabrik där bilarna sätts ihop av delar som är producerade i den amerikanska fabriken i Fremont, Kalifornien. Den nya fabriken i Nederländerna är 18 900 kvadratmeter stor och ska kunna leverera 1000 bilar i veckan när den kör för fullt, rapporterar NyTeknik.

Teslas VD Elon Musk har gjort sig känd för sina slagkraftiga uttalanden. Han har bland annat kallat bränslecellsbilar som använder sig av vätgas för ”Mind-boggingly stupid”.  Han har också kallat brännandet av fossila bränslen för  ”det med råge dummaste projektet i historien”.

Även om renodlade elbilar inte släpper ut något ur avgasröret, använder produktionen fortfarande stora mängder resurser och batterier är inte någon miljöräddare i sig själva.

Tidigare om Tesla på Supermiljöbloggen:

Miljö online2

Liknande artiklar