Volkswagen återkallar 224 746 bilar i Sverige

Foto: Kintaiyo ( GNU Free Documentation License)

Volkswagen Sverige skriver i ett pressmeddelande att de återkallar 224 746 bilar i Sverige.

Volkswagen Sverige säger till DN att de inte kan svara på vilka åtgärder som kommer att göras. Återkallelsen gäller även bilar från Audi, Skoda och SEAT som alla ingår i Volkswagen-koncernen. Bakgrunden är det stora avgasfusket där Volkswagen manipulerat bilarna så att de släpper ut mycket mindre skadliga utsläpp under tester än ute på vägarna.

Totalt kommer 104 227 personbilar från Volkswagen, 57 367 bilar från Audi,  32 560 transportbilar från Volkswagen, 28 430 från Skoda och 2 162 bilar från SEAT att återkallas i Sverige. 11 miljoner bilar från Volkswagen-koncernen kommer att återkallas totalt sett i hela världen.

Tidigare om dieselgate på Supermiljöbloggen:

Miljö online2

Liknande artiklar