AMF miljardinvesterar i brittisk vindkraft

Foto: RWE

Pensionsbolaget menar att ansvarsfulla investeringar går hand i hand med god avkastning.

I veckan meddelade AMF att man ingått avtal om att investera cirka 3,5 miljarder kronor i brittisk vindkraft. Pensionsbolaget gör det genom den vindkraftsfond som statliga UK Green Investment Bank Financial Services har, och som enligt AMF är den första brittiska fond som är inriktad enbart på investeringar i havsbaserad vindkraft.

– AMFs uppdrag är att förvalta pensionerna för fyra miljoner sparare vilket innebär ett långsiktigt ansvar. Vi söker därför ständigt efter möjligheter där ansvarsfulla investeringar går hand i hand med god avkastning många år framöver, säger Peder Hasslev, kapitalförvaltningschef AMF, i ett pressmeddelande.

Den brittiska fonden har i dagsläget investerat i tre vindkraftsparker till havs.

Miljö online2

Liknande artiklar