Givande möte mellan miljö och kultur

Foto: Nenyaki

Under fredag och lördag gick Naturskyddsföreningens stora evenemang Klimatmaxa av stapeln på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Det blev en härligt blandad publik där barnfamiljer och nyfikna samlades med inbitna miljönördar och forskare.

Cykelfix, dumpstermarknad, ekofika och cykelbanor för de minsta blandades vilt med föreläsningar om utsläppssmål, raw food och vad människor tillsammans kan göra för att stå upp för klimatet, både nu innan, under och efter toppmötet i Paris. Allt detta skedde under Naturskyddsföreningens stora evenemang Klimatmaxa.

Miljö- och klimatminister Åsa Romson deltog i evenemanget, likaså professor Johan Rockström (läs mer här) och Anders Wijkman.  Det pågick ett flertal paneldebatter, bland annat mellan näringsliv och politik, där de medverkande partimedlemmarna pushades att faktiskt förbättra hållbarhet och satsa på gröna lösningar i vårt avlånga land. Det var även paneldebatter om integrering, tekniklösningar och mat.

Det blev två fullspäckade dagar där frustration över dagens utsläpp och andra problem blandades med hopp om framtiden. Slutsatsen efter dagarna handlade sist och slutligen om att vi människor tillsammans har en enorm kraft att påverka. Det är vi som tillsammans måste stå upp för och pusha politiker och näringsliv i rätt riktning för att få till en positiv vändning i klimatfrågan.

Miljö online2

Liknande artiklar