100 miljoner kronor – Volkswagens böter i Sydkorea

Flerfilig väg med många bilar i mörker
Foto: PixelAnarchy

Efter det medvetna fusket med utsläppen från Volkswagens dieselbilar kommer nu beskedet från Sydkorea: Det är inte gratis att skita ner. 

Det var i september som det uppdagades att Volkswagen har fuskat med utsläppen i sina dieselbilar sedan 2008. Ett program i bilen känner av när bilen miljötestas och aktiverar då bättre utsläppsrening. Annars släpper bilen ut mycket mer än den får enligt lagar och regler.

I Sydkorea har nu staten krävt att Volkswagen återkallar 125 500 dieselfordon och betalar motsvarande 100 miljoner kronor i böter. Bilföretaget ska också lämna en åtgärdsplan till 6 januari, det skriver DN.

Tidigare om Dieselgate på Supermiljöbloggen:

Miljö online2

Liknande artiklar