Axfood märker tydlig trend: Svenskarna äter allt mer vegetarisk mat

Foto: Axfood

Enligt en undersökning som företaget gjort är det många som tänker dra ner på köttätandet framöver. 

När det gäller svenskarnas matvanor så äter 36 procent vegetarisk mat en eller flera gånger i veckan, detta samtidigt som 22 procent planerar att äta mindre kött det närmaste året. Det här visar en undersökning från TSN-Sifo som gjorts på uppdrag av Axfood.

Åsa Domeij, som är chef för miljö och social ansvar på Axfood, säger i ett pressmeddelande att det finns en tydlig trend i att svenskarna äter allt mer vegetariskt.

– Kött kommer inte att ha samma status i framtiden. Vi kommer att äta mindre rött kött till förmån för kyckling, fisk och vegetariskt. Och det kött vi äter kommer vi att vara noga med att det är producerat på ett schysst sätt.

Miljö- och klimatskäl, men även hälsoskäl, är det som främst ligger bakom de ändrade matvanorna, visar undersökningen.

Miljö online2

Liknande artiklar