Klimatmötet i Paris

Barn från världens alla håll deltar

Foto: Childrens Climate Conference logotype

Nu, mellan den 25–28 november, äger barnens alldeles egna klimatkonferens rum i Södertälje. Konferensen ska landa i ett dokument med barnens krav som i sin tur ska presenteras på den stora klimatkonferensen i Paris den 3 december.

Enligt Dagens Nyheter kommer barn från bland annat Egypten, Kuba, USA, Kenya, Tanzania, Bangladesh, Nigeria, Brasilien, Ecuador, Samoa, Rumänien, Ryssland, Nya Zeeland, Indonesien, Japan, Kina, Estland, Frankrike, Grönland, Finland, Sverige, Polen och Filippinerna delta i konferensen som energibolaget Telge Energi som tagit initiativ till.

– Vi tycker inte att barn fått möjlighet att komma till tals i den debatten, inte minst inför klimatkonferensen i Paris. Förhoppningen är nu att de ska nå ända fram till världens ledare under klimatkonferensen.

Vår tids största utmaning är att lösa klimatkrisen, och bolag som vårt och många andra kan spela en stor roll för att göra skillnad, säger Petra Hallebrant, kund- och kommunikationschef på Telge energi till Dagens Nyheter.

Det finns en stor tilltro på barnens klimatkonferens. Att världens ledare inte skulle lyssna på barnen är något helt främmande för 10-åriga Södertäljebon Daniel Yonan.

– Ja, de måste lyssna på mig. Jag vill göra något stort som kan förbättra världen, säger han till Dagens Nyheter.

Barnens konferens sker med stöd av Fryshuset, Globträdet, Världsnaturfonden, WWF och Södertälje kommun.

Miljö online2

Liknande artiklar