Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Nu på söndag: Stefan Sundström spelar på klimatmanifestation i Stockholm

    Foto: Jeanette Andersson

    Får sällskap av talare som Alva Snis Sigtryggsson från Fältbiologerna och Svante Axelsson från Naturskyddsföreningen. 

    På söndagens stora klimatmanifestation i Stockholm som börjar klockan 13 på Norra Latins skolgård kommer bland annat Stefan Sundström att spela, det här meddelade han i dag via Twitter.

    Tidigare i veckan publicerade Supermiljöbloggen en längre intervju med artisten och författaren med anledning av hans nya bok Låtar, funderingar och bilder. I intervjun säger Stefan Sundström bland annat:

    – För mig handlar klimatfrågan väldigt mycket om rättviseaspekten, om hur allting är sammankopplat. Jag tycker vi ser det så tydligt nu med flyktingkrisen. Folk här i Sverige har länge kunnat åka omkring i sina suvar och fucka upp klimatet och samtidigt liksom kunnat skita i allt som händer i vår omvärld. Men nu kommer världen hem till oss, nu kommer den hem till och med till folk i Danderyd. Plötsligt blir det så tydligt, att går det bara åt helvete nånstans så kommer det till slut drabba oss alla.

    Underparollerna för söndagens klimatmanifestation är:

    – Att Sverige går före i klimatsomställningen
    – Klimaträttvisa nu!
    – Gröna jobb – Hållbar framtid
    – Fossilfritt samhälle & 100% förnybart 2030

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.