150 000 elbilar skapar nya jobb

Foto: Lunds energi/Kraftringen

Bilbyggaren Nevs har fått en jätteorder på 150 000 nya elbilar, vilket kommer leda till hundratals nya jobb.

Bakom ordern står det kinesiska företaget Panda New Energy, som siktar på att bli ett världsledande leasingföretag för elbilar. Det totala värdet för avtalet uppgår till ca 100 miljarder kronor, skriver DN. Nyheten togs emot med glädje i Trollhättan, där majoriteten av produktionen enligt planering ska ske. Nevs vågar ännu inte säga exakt hur många nyanställningar affären innebär, men det rör sig om hundratals nya jobb.

Elbilen har vunnit allt större mark den senaste tiden, mycket tack vare Elon Musk och Teslas framgångsrika koncept. Flera stora bilföretag storsatsar nu på elbilar, Ford är de senaste i raden.

Nu återstår det bara att se vilken sorts elektricitet Nevs bilar i Kina kommer köras på. I början av 2015 stod kolbaserad el för hela 80 procent av Kinas totala användning, men de förnybara energislagen är på framgång.

Miljö online2

Liknande artiklar