To Paris With Love?

Förslag till klimatavtal klart – antas ikväll

Foto: UNFCCC/Skärmdump

Ett sista utkast till klimatavtal har publicerats. Ikväll kommer avtalet att antas på klimatmötet i Paris..

Klimatförhandlingarna går på övertid. Det är dock inget ovanligt, utan sker regelmässigt varje år. Frankrikes president sa till delegaterna:

Skillnaden i år är att allting tyder på att världen ikväll kommer att ha ett bindande klimatavtal. Efter många år av förhandlingar har världens regeringar kommit överens. Frankrikes president François Hollande, utrikesminister Laurent Fabius och FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon presenterade vid lunchtid texten med storslagna tal, som går att se här.

Sammanfattningsvis:

Själva testen som med största sannolikhet kommer att antas som världens första globala bindande klimatavtal, finns att läsa här (PDF, engelska).

Följ oss på Twitter: @Supermiljoblogg för ytterligare uppdateringar om vad som händer. Utöver oss finns också taggarna #cop21sweden och #cop21se att följa för reaktioner och nyheter. Andra svenska medier rapporterar också bra från mötet.

Miljö online2

Liknande artiklar