”Klimatet drabbar oss. Det kommer fortsätta drabba oss.”

Foto: Martina Holmberg

Musikhjälpen pågår för fullt i Linköping med årets tema ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”. Under dagen har inslag från Musikhjälpens reporter Clara Henry, som befinner sig i Filippinerna där tyfonen Melor har dragit in över landet, spelats upp vilket får programledaren och artisten Linnea Henriksson att reagera starkt.

Efter inslaget om tyfonen Melor, som hittills lämnat miljoner människor utan ström och tvingat runt en miljon människor att evakuera från sina hem, samtalar programledarna Linnea Henriksson och Gina Dirawi om klimatkatastrofers effekter. I ett brandtal från Henrikssons sida säger hon att hon inte tycker att vi ska prata om framtiden.

Jag tycker inte att vi ska prata om framtiden. Vi ska prata om nu. Det handlar verkligen om nu. Det finns jättemycket vi kan göra nu för att rädda människor som drabbas av detta nu.

Henriksson, som rörs till tårar vid tanken på de miljontals människor som tvingas lämna sina hem, säger:

Klimatet drabbar oss. Det kommer att fortsätta drabba oss. Och det är där det är så viktigt att gå ihop, människa till människa.

Musikhjälpen håller på till på lördag och än finns det alltså tid att vara med och bidra. Funderar du på att donera pengar till Musikhjälpen eller har du redan gjort det? I klimatväxlarn kan du se vad dina donerade pengar kan bidra till i kampen för att förebygga klimatrelaterade katastrofer.

Miljö online2

Liknande artiklar