Dagens Nyheter lanserar ny sektion på dn.se – Global utveckling

Foto: FN

Ska spegla arbetet med FN:s 17 globala och hållbara utvecklingsmål.

Den 1 april förrförra året kunde Supermiljöbloggen berätta om att Dagens Nyheter planerade för en ny bilaga – DN Miljö. Många uttryckte sin besvikelse då de förstod att det hela handlade om ett aprilskämt från bloggens sida. Men andra hyllade idén som sådan och spred artikeln vidare för att visa sitt stöd för en miljösektion i tidningen.

Den här gången är det på riktigt. Dagens Nyheter meddelade nämligen i dag att man inom kort kommer starta en särskild sektion för att spegla arbetet med FN:s 17 utvecklingsmål.

De nya utvecklingsmål som världens länder enades om i september förra året, Sustainable development goals (SDG), riktar sig inte bara till regeringar och biståndsmyndigheter. För att nå målen till år 2030 behöver även näringsliv och civilsamhälle involveras. (…) Det innebär också att flera olika journalistiska bevakningsområden berörs. För att skildra arbetet med FN-målen skapar Dagens Nyheter därför en särskild sektion på dn.se, kallad Global utveckling.

Redaktör för den nya temasajten blir journalisten och krönikören Thomas Frostberg. Arbetet kan redan nu följas på Twitter och Facebook.

Miljö online2

Liknande artiklar