Vattenfall påbörjar bygget av solenergianläggning i Wales

Foto: Vattenfall

Kommer årligen generera el till motsvarande drygt 1 400 hushåll.

Förra året skrev Supermiljöbloggen om att Vattenfall planerar att satsa mer på solenergi än vad som ursprungligen var planen. Vattenfalls vd Magnus Hall förklarade kursändringen så här i en intervju med bloggen i somras:

– Vi har bestämt oss för att vi ska vara aktiva och titta mer på solkraft. Vi har alltid haft solkraft som en del av vår försäljningsmöjlighet till våra kunder, men då har det handlat om att sätta upp paneler exempelvis på hustak. Det vi pratar om nu är investeringar i lite större anläggningar, som en del i produktionen. Och ja, vi kommer att öka vår fokusering på detta.

Det projekt som då var på planeringsstadiet ligger i anslutning till en vindkraftpark som Vattenfall driver i Carmarthenshire, som är ett grevskap och en kommun i Wales, Storbritannien. I går meddelade Vattenfall att bygget påbörjats och att anläggningen kommer börja producera el i mars i år. Solenergiparken kommer när den är klar att årligen generera el till motsvarande drygt 1 400 hushåll.

Miljö online2

Liknande artiklar