Januari varmaste månaden på 137 år

Foto: jaymantri.com

2015 är det varmaste året som någonsin uppmätts. Det gäller både den globala land och havstemperaturen. Och trenden verkar hålla i sig med januari månad som är den varmaste månaden på 137 år. 

Januari månad blir därmed den nionde månaden i rad att sätta nytt värmerekord. Den fortsatta temperaturökningen kan till viss del förklaras med väderfenomenet El Niño, som återkommer vart 4-7 år då vindarna i Stilla Havet byter riktning och som fortfarande dröjer sig kvar i Stilla Havet.

I det stora hela är trenden emellertid tydlig. Som Supermiljöbloggen tidigare rapporterat om har de senaste 39 åren alla varit varmare än genomsnittet under 1900-talet och 15 av de 16 varmaste åren som någonsin uppmätts har inträffat sen 2001. Vi lever i en tid där jorden fortsätter att värmas upp – utan något stopp i sikte.

Miljö online2

Liknande artiklar