Supermiljöpodden #7 – Hållbara transporter

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Detta är det andra avsnittet i en serie på tre delar där Supermiljöpodden fokuserar på de största källorna till globala växthusgasutsläpp: el-produktion, transport och jordbruk. Temat för detta avsnitt är alltså hållbara transporter och vilka fysiska, tekniska och politiska förutsättningar som behövs för att uppnå det. Dessutom diskuterar Vera och Ellen industrins framtid i Europa, solceller på vatten och att ytterligare ett svenskt lärosäte valt att divestera från fossila bränslen.


Tidigare avsnitt:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, nybliven miljövetare som tidigare har jobbat med studentradion i Lund, och Ellen Palm, som är civilingenjör och jobbar på Lunds universitet med energi- och klimatforskning. Ellen har också jobbat på studentradion i Lund och driver kampanjen PlastfriNovember.

Miljö online2

Liknande artiklar