Aktivister kämpar för Europas nattåg

Foto: Back on Track

I helgen samlades aktivister från nätverket Back On Track i Hamburg för att uppmärksamma nattågens tuffa tider.

Helgens möte lockade tågvänner från Sverige, Danmark, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Österrike och Holland. Avsikten var att sätta press på Deutsche Bahn, som planerar att lägga ner sina nattåg och biltåg innan året är till ända.

Jordens Vänner är en av initiativtagarna till Back on Track och menar att Europas tågtrafik måste byggas ut, inte rivas ned, om klimatmålen ska nås. Lars Igeland från Jordens Vänner var på plats i Hamburg:

Det är minst 2 miljoner tågresor som hotas om dessa nattåg och biltåg upphör. Risken är att ännu fler tar flyget… Nattågen är särskilt viktiga för oss i Skandinavien. Utan dessa tåg tar en resa till Medelhavet en dag extra då vi tvingas stanna och övernatta längs vägen.

Miljö online2

Liknande artiklar