Kanada ser grönt i ny budget

Foto: Day Donaldson (CC BY 2.0)

I veckan presenterade landets finansminister den nya budgeten med planer på att göra Kanada till en förkämpe för miljövänlig tillväxt.

Den nya budgeten ändrar fokus från olja till förnybar energi och avsätter 7 miljarder US dollar till ren infrastruktur och  minskning av utsläpp. Under de kommande fem åren ska det även satsas stort på vattenrening, energieffektivitet och eldrivna fordon.

Kanadas finansminister, Bill Morneau, var mycket positiv till den gröna budgeten.

Vissa tror att vi måste välja mellan en stark ekonomi och en ren miljö. De har helt enkelt fel.

Kanadas premiärminister, Justin Trudeau, har sedan intagandet av sin post visat stort intresse för en klimatsmartare politik. Detta har stått i stark kontrast till tidigare regeringars satsningar på en fossilbaserad ekonomi. Den nya budgeten är ett viktigt steg bort från oljeberoendet och i riktning mot en förnybar framtid.

Miljö online2

Liknande artiklar