Storbritannien planerar för ett nytt kärnkraftverk – processen beskrivs som ”en mardröm”

Foto: EDF Energy/PA

Nu ifrågasätts om bygget alls blir av.

Den brittiska tidningen The Guardian har i veckan rapporterat om de senaste turerna kring planerna på att bygga två kärnkraftsreaktorer vid Hinkley Point i sydvästra England. Enligt tidningen ser det allt mörkare ut för det redan massivt kritiserade projektet.

The £18bn Hinkley Point C nuclear project was in crisis on Sunday night after reports that the finance director of EDF, the company behind the scheme, had resigned.

EDF, ett franskt kärnkraftsbolag som den franska staten äger till 85 procent, är det bolag som är tänkt ska leverera reaktorerna. Men att EDF:s finansdirektör väljer att lämna sin post i ett minst sagt avgörande skede i processen tolkas av många som att hela projektet är i kris och när som helst kan kollapsa, skriver The Guardian. I en annan artikel som The Guardian publicerade i veckan talar tidningen om ”EDF’s Hinkley Point nuclear nightmare”.

Miljö online2

Liknande artiklar