Supermiljöpodden #8 – Mat och klimat

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Detta är det tredje och sista avsnittet i vår serie om de största källorna till globala växthusgasutsläpp: el-produktion, transport och jordbruk. Temat för detta avsnitt är mat och vi pratar om ekologisk kontra konventionell jordbruk samt om vi människor egentligen bara bryr oss om vår image när vi väljer vilken mat vi köper. Dessutom diskuteras vindkraft, Earth Hour och framtida pantsystem.  


Tidigare avsnitt:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, nybliven miljövetare som tidigare har jobbat med studentradion i Lund, och Ellen Palm, som är civilingenjör och jobbar på Lunds universitet med energi- och klimatforskning. Ellen har också jobbat på studentradion i Lund och driver kampanjen PlastfriNovember.

Miljö online2

Liknande artiklar