Energimyndigheten miljonsatsar på förnybart

Foto: MinkS

Vi tuffar vidare mot ett fossilfritt Sverige. Nu kraftsamlar Energimyndigheten och presenterar ett nytt program för att stödja forskning och innovation inom förnybar energi.

Under de kommande fyra åren ska 173 miljoner kronor pumpas in i fossilfria elprojekt. Satsningen, som går under namnet ”SamspEL”, är tänkt att leda omställningen till ett hållbart svenskt energisystem genom forskning och innovation.

SamspEL ska bidra till utvecklingen av ett helt förnybart elsystem – det tekniska systemet, dess aktörer och spelregler – och samspelet inom systemet. Det skriver Energimyndigheten i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Tanken med programmet är att möjliggöra ett resurseffektivt och stabilt elsystem och samtidigt utveckla svenskt näringsliv. Utöver de 173 miljoner kronorna från Energimyndigheten kommer det även komma finansiering från den privata sektorn.

Miljö online2

Liknande artiklar