Popaganda blir vegetariskt

Foto: Alz/Flickr. Belle & Sebastian är en av årets släppta akter.

Stockholmsfestivalen Popaganda går i Way Out Wests fotspår och skippar köttet.

För fjortonde året i rad går festivalen Popaganda av stapeln nu i augusti. Årets nyhet är att festivalen kommer vara uteslutande vegetarisk, med många veganska alternativ. I ett pressmeddelande skriver arrangörerna att deras förbättringspotential gällande klimatpåverkan är stor.

Det är ett helt naturligt steg i vårt arbete att inte bara följa våra egna kärnvärden, utan att också dra vårt strå till stacken för att påverka våra besökares val under sitt festivalbesök, men förhoppningsvis också i deras fortsatta val i vardagen.

2012 blev Göteborgsklassikern Way Out West först i Sverige med en helvegetarisk festival. Syftet var minskad klimatpåverkan. Tre år senare valde man också att bli ”nästintill mjölkfri”.

Miljö online2

Liknande artiklar