Supermiljöpodden #10 – Koldioxidinfångning (CCS)

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

I veckan skrevs Parisavtalet under med målsättningen att hålla den globala temperaturökningen (väl) under 2 grader. Att vi står inför stora utmaningar är alla överens om, men hur dessa ska lösas är ännu oklart. Supermiljöpodden diskuterar den omstridda tekniken att fånga in koldoxid från atmosfären. Dessutom pratas det förbud mot utsläpp av toalettavfall i Östersjön och förslag på innovationsupphandling kring plastpåsar.

I studion: Vera Telemo och Ellen Palm.


Tidigare avsnitt:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, nybliven miljövetare som tidigare har jobbat med studentradion i Lund, och Ellen Palm, som är civilingenjör och jobbar på Lunds universitet med energi- och klimatforskning. Ellen har också jobbat på studentradion i Lund och driver kampanjen PlastfriNovember.

Miljö online2

Liknande artiklar