Supermiljöpodden #9 – Svenska biobränslens vara eller icke vara

Foto: Vera Telemo och Ellen Palm

Det senaste året har debatten om den svenska biodrivmedelsproduktionen gått varm. Ska producenterna få fortsatt stöd från staten och varför kräver stödet ett godkännande av EU-kommissionen? Bör inte Sverige införa en kvotplikt som alla andra EU-länder? Och hur ska vi egentligen nå målet om en fossilfri fordonsflotts? Detta och mycket mer diskuteras i detta avsnitt av Supemiljöpodden med Vera Telemo och Ellen Palm. 


Tidigare avsnitt:


SMB:s poddare heter Vera Telemo, nybliven miljövetare som tidigare har jobbat med studentradion i Lund, och Ellen Palm, som är civilingenjör och jobbar på Lunds universitet med energi- och klimatforskning. Ellen har också jobbat på studentradion i Lund och driver kampanjen PlastfriNovember.

Miljö online2

Liknande artiklar