Svenskt besök i Honduras efter mord på miljöaktivister

Foto: Slowking4

Kabinettsekreterare Annika Söder (S) ska på officiell visit till en rad centralamerikanska länder. I Honduras ska hon prata om mänskliga rättigheter efter morden på flera miljö- och människorättsaktivister.

Sverige väljer att ta upp situationen för miljö- och människorättsaktivister i Honduras under det första officiella besöket i Centralamerika på tolv år. Detta med anledning av morden på aktivisterna Bertha Cáceres och Nelson García, som SMB skrev om tidigare i mars.

Bertha Cáceres familj lever under dödhot, och gömmer sig nu på organisationen Aci Participas kontor i Tegucigalpa.

– President Juan Orlando Hérnandez har militariserat landet. Militärpolisen finns överallt och slår ner alla manifestationer. Han bedriver, enligt mig en terrorpolitik, säger Hedme Castro, som är chef för organisationen, till Svenska Dagbladet (papperupplaga).

Enligt honduriska medier besöker Söder landet för att prata om finansiella investeringar.

Miljö online2

Liknande artiklar