Vattenfalls första solenergipark har börjat producera el

Foto: Vattenfall

Anläggningen ligger i Wales och de 18 500 solpanelerna installerades på mindre än två veckor.

I dag meddelade Vattenfall att bolagets första större solenergipark har börjat producerat el. Anläggningen i sydvästra Wales kommer varje år producera el motsvarande vad 1 440 brittiska hushåll använder.

Solenergiparken ligger intill vindkraftparken Parc Cynog där Vattenfall har elva stycken vindkraftverk, och enligt projektledaren Stephen Holdroyd är detta en stor fördel kostnadsmässigt.

– Med ett hybridprojekt som detta som kombinerar vind- och solkraft kan man minska den totala energiproduktionskostnaden genom att dela och fullt ut utnyttja nätanslutningen. I detta fall finns redan nätanslutningen vid Parc Cynog, säger Stephen Holdroyd i ett pressmeddelande.

Miljö online2

Liknande artiklar