Getter erbjuder miljövänlig ogräsbekämpning i New York

Foto: Armin Kübelbeck (CC-BY-SA)

Den här sommaren ser ogräsbekämpningen lite annorlunda ut i New Yorks Prospect Park. Parkledningen har nämligen anställt åtta getter för att få bukt med ovälkomna växter.

År 2012 drog orkanen Sandy in över nordöstra USA och orsakade enorma materiella skador på städer och naturområden. I Prospect Park i Brooklyn ledde den plötsliga avsaknaden av träd och annan vegetation till att invasiva växter som klättersumak kunde slå rot.

Nu ska parkledningen få bukt med problemet med hjälp av Olivia, Diego och sex andra getter. Fram till september kommer de dagligen kunna mumsa i sig 25 procent av sin egen kroppsvikt. När allt ogräs är borta ska nya träd och växter få flytta in i syfte att återställa livsmiljön för fåglar och andra djur.

De här getterna kommer att bidra med en miljövänlig metod till vårt arbete och hjälpa oss att göra parken mer motståndskraftig mot framtida stormar. Det säger Sue Donoghue, ordförande för Prospect Park Alliance.

I helgen hålls en välkomstfest i parken där getter och parkbesökare ska få tillfälle att bekanta sig.

Miljö online2

Liknande artiklar